Συνελήφθη ένας από τους δολοφόνους των Ισαάκ-Σολωμού!


Συνελήφθη από τις αρχές του Κιργιστάν βάσει εντάλματος της Ιντερπόλ ένας από τους δολοφόνους των Ισαάκ και Σολωμού, που δολοφονήθηκαν, από “Γκρίζους Λύκους”, το καλοκαίρι του 1996 στην Κύπρο. Πρόκειται για τον Ερχάν Αρικλί, τότε πρόεδρο των φοιτητών του ψευδοκράτους, ο οποίος περιλαμβάνεται ανάμεσα στους 11 που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού.

 

Η σύλληψη του Αρικλί είναι ήδη πρώτο θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της  Τουρκίας κινητοποιείται για να επιτύχει την απελευθέρωση του, καθώς οι Τούρκοι φοβούνται την έκδοση του στην Κύπρο. Η εφημερίδα Ραντικάλ γράφει ότι οι Τούρκοι έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου επειδή οι αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας πιέζουν για να επιτύχουν την έκδοση του.

Η εφημερίδα τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία έκδοσης μεταξύ της Κύπρου και του Κιργιστάν και ο Αρικλί δεν πρόκειται να εκδοθεί πριν να δικαστεί.  

 

Στη Ραντικάλ μίλησε και ο ίδιος ο συλληφθείς, ο οποίος υποστήριξε ότι ζει χρόνια στο Κιργιστάν, ότι δεν πήρε μέρος στα γεγονότα και ότι η κυπριακή πλευρά λέει ψέματα για να παραπλανήσει τον κόσμο.

ΠΗΓΗ: alexiptoto