Αρκούδες εθισμένες στη μυρωδιά της βενζίνης


Ιδιαίτερη αγάπη στα καύσιμα δείχνουν οι καφέ αρκούδες στην ανατολική Ρωσία. Τι διαπίστωσε φωτογράφος, που πέρασε 7 μήνες μαζί τους

Ο φωτογράφος Igor Shpilenok πέρασε επτά μήνες παρατηρώντας τις καφέ αρκούδες, που ζουν στο Kronotsky Nature Reserve της Ανατολικής Ρωσίας.

Διαπίστωσε λοιπόν ότι οι αρκούδες της περιοχής έπαιζαν διαρκώς με βαρέλια καυσίμων, που είχαν είχαν εγκαταλειφθεί στην περιοχή.

«Ευχαριστιούνται απίστευτα να μυρίζουν την κηροζίνη και την βενζίνη. Παίρνουν βαθιές ανάσες για μερικά λεπτά κάθε φορά κι ύστερα σκάβουν μια ρηχή τρύπα και πέφτουν ανάσκελα» σημειώνει ο φωτογράφος.

Ο 52χρονος, ισχυρίζεται ότι μερικές αρκούδες είναι τόσο εθισμένες, που συχνά καταδιώκουν ακόμη και ελικόπτερα, περιμένοντας κατά την απογείωση να πέσουν καύσιμα στο έδαφος.

«Σε μια άλλη περίπτωση, ένα ελικόπτερο άφησε μερικά βαρέλια βενζίνης και μια θηλυκή αρκούδα, που ονομάζεται Suzemka, χωρίς να χάσει χρόνο έσπευσε να αδράξει την ευκαιρία. Φαίνεται ότι είναι ένα από τα εξαρτημένα ζώα».

Στην συγκεκριμένη περιοχή ζουν περισσότερες από 700 καφέ αρκούδες ενώ η συγκεκριμένη έκταση είναι καταχωρημένη από την UNESCO, ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Πηγή: Dailymail

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:

news247.gr

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s