Η ναζιστική ιστορία της φιλαρμονικής της Βιέννης


Η Φιλαρμονική της Βιέννης αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με τα «κρυφά» σημεία της ιστορίας της κατά τη ναζιστική εποχή.

Η παγκοσμίου φήμης Φιλαρμονική ορχήστρα της Βιέννης αποκάλυψε  ότι πολλοί από τους μουσικούς, οι οποίοι έπαιρναν μέρος στην ορχήστρα, ήταν μέλη του ναζιστικού κόμματος κατά τη διάρκεια της περιόδου που ο Χίτλερ βρισκόταν στην εξουσία και ότι ο μαέστρος της πιθανώς να απένειμε βραβείο σε έναν ναζί εγκληματία πολέμου, δύο δεκαετίες μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η ορχήστρα, η οποία έχει κατηγορηθεί επανειλημμένως ότι έχει αποκρύψει πολλά σημεία της ιστορίας της, δημοσίευσε την Κυριακή λεπτομέρειες για τις κινήσεις της κατά τη διάρκεια της ναζιστικής εποχής, συμπεριλαμβανομένων των βιογραφιών εβραϊκών μελών της φιλαρμονικής που εκδιώχθηκαν και εστάλησαν σε στρατόπεδα συγκεντρώσεων.

Η Φιλαρμονική της Βιέννης, είναι ευρέως γνωστή για την Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της που μεταδίδεται κάθε χρόνο σε 80 χώρες.

Ο Φριτς Τρέμπι, ένας από τους ιστορικούς στους οποίους η διεύθυνση της ορχήστρας ανέθεσε τη συγγραφή κειμένων σχετικά με την ιστορία της κατά τη διάρκεια της ναζιστικής εποχής, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι «η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία καθιερώθηκε υπό το καθεστώς των Ναζί».

Παράλληλα δημοσιεύτηκαν οι βιογραφίες 13 μουσικών οι οποίοι εκδιώχθηκαν από την ορχήστρα εξαιτίας της εβραϊκής τους καταγωγής –πέντε εκ των οποίων έχασαν τη ζωή τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης

Όπως αποκαλύφθηκε από την πρόσφατη δημοσίευση, συνολικά 60 εκ των 123 μελών της φιλαρμονικής ήταν είτε ναζί είτε επιθυμούσαν να γίνουν. Δύο μουσικοί ήταν μέλη της Ες-Ες.

Πηγή :ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:

news247.gr

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s