Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!!!!


«Βούλιαξε» η αγορά στις εκπτώσεις – Σε απόγνωση οι έμποροι

Οι εκπτώσεις δεν στάθηκαν ικανές τελικά να προσελκύσουν τους καταναλωτές και οι έμποροι είδαν για ακόμα μία φορά φέτος να τους μένει το εμπόρευμα στα ράφια. Η κίνηση έπεσε κατά 32% σε σχέση με πέρυσι και οι δαπάνες τους είναι μειωμένες ακόμη και 50% συγκριτικά με το 2009.

Σύμφωνα με έρευνα της ΕΣΕΕ στους εμπόρους το 80% δηλώνει ότι οι πωλήσεις ήταν μειωμένες σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012, ενώ όσον αφορά την κίνηση σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος οι απαντήσεις ποικίλουν, με το 27% να δηλώνει πτώση της τάξης του 21-30%. Το 20% κάνει λόγο για μείωση πωλήσεων μεγαλύτερη του 41%.

Η μέση απόδειξη μίας τυπικής ημέρας των εκπτώσεων, σύμφωνα με τις απαντήσεις των επιχειρήσεων κυμάνθηκε στα 44,3 ευρώ, αρκετά χαμηλότερα από το προηγούμενο έτος που ήταν 67,7 ευρώ, και σχεδόν 50% κάτω από τη μέση τιμή απόδειξης το 2011, που ήταν στα 92,1 ευρώ.

Είναι σαφές επομένως ότι οι χειμερινές εκπτώσεις αφήνουν το εμπόριο σε χειμερία νάρκη, αφού για την πλειονότητα των εμπόρων τα οφέλη από την εκπτωτική περίοδο απείχαν αρκετά από τα αναμενόμενα. Οι Έλληνες έμποροι αποχαιρετούν τις εκπτώσεις λέγοντας «καλό μήνα» στις προσφορές. Ετσι επτά στους δέκα επιχειρηματίες θα συνεχίσουν τις προσφορές για ακόμη 15 μέρες με μειωμένες τιμές.

Πηγή:  iefimerida.gr

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s