Πολυέλαιος φωτίζει, ….. τρώγοντας βακτήρια..!!!!


Ο πολυέλαιος bacterioptica «σπάει» τους κανόνες του σχεδιασμού, καθώς λειτουργεί τρώγοντας τα βακτήρια των ενοίκων του σπιτιού, του κήπου αλλά και των επισκεπτών, και ανάλογα αλλάζει σχήμα και φωτισμό. Πώς γίνεται αυτό; «Το φωτιστικό είναι εφοδιασμένο με τρυβλία Petri.

 


 

Είναι ζωντανός με την κυριολεκτική έννοια: Καλλιεργεί, διανέμει και φωτίζει τη βακτηριακή ζωή των μελών της οικογένειάς του μέσω μιας διακλάδωσης μεταλλικών ράβδων, δίσκων καλλιέργειας βακτηρίων και οπτικών ινών.

 


 

Είναι ένα οικοσύστημα από μόνος του που θα ζει και θα αναπνέει τον ίδιο αέρα και τα βακτήρια της οικογένειας στην οποία ανήκει», αναφέρει ο Mike Thompson από το design studio MADLAB που δημιούργησε τον πολυέλαιο Bacterioptica.

 


 

Οι οδηγίες εγκατάστασης είναι σαφείς και αφορούν στην τοποθέτηση των βακτηρίων στα τριβλία, είτε αυτά προέρχονται από το δέρμα των ενοίκων, των επισκεπτών τους είτε από τον κήπο ή τα κατοικίδια. «Ένα ζωντανό οικοσύστημα στο ταβάνι του σπιτιού σας που λειτουργεί τρώγοντας τα βακτήρια που ζουν… ανάμεσά μας!», συμπληρώνει ο ίδιος.

 


ΠΗΓΗ:

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s