Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!!


Κραχ στα έσοδα -Εντολές Στουρνάρα για κατασχέσεις μισθών και συντάξεων

Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε το 2013 για το οικονομικό επιτελείο, καθώς τα πρώτα στοιχεία για τα έσοδα του Ιανουαρίου ήρθαν για να ταράξουν τη… νιρβάνα των υπηρεσιών και να θέσουν σε «κόκκινο» συναγερμό το υπουργείο Οικονομικών λίγες μόλις ημέρες πριν επιστρέψει η Τρόικα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τα έσοδα του Ιανουαρίου διαμορφώθηκαν περίπου 7% χαμηλότερα από το στόχο. Με δεδομένο ότι το οικονομικό επιτελείο προσδοκούσε 4,357 δισ. ευρώ, η απόκλιση από τον πρώτο κιόλας μήνα του έτους, είναι της τάξης των 305 εκατομμυρίων ευρώ. Αν λάβει, δε, κανείς υπόψιν ότι τα έσοδα του περσινού Ιανουαρίου είχαν φτάσει στα 4,827 δισ. ευρώ, η διαφορά του φετινού από τον περσινό Ιανουάριο είναι της τάξης των 775 εκατομμύρια ευρώ.

Το… μούδιασμα όσων συμμετείχαν στην τακτική σύσκεψη για τη παρακολούθηση εκτέλεσης του Προϋπολογισμού ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές, καθώς η εικόνα των εσόδων ενισχύσει την άποψη όσων είχαν επισημάνει ότι η συρρίκνωση της κατανάλωσης άρα και της οικονομίας θα είναι μεγαλύτερη των αρχικών προβλέψεων, συμπαρασύροντας κυρίως τις εισπράξεις από τον ΦΠΑ.

Το κακό είναι ότι σε λίγες ημέρες καταφτάνουν οι επικεφαλής της Τρόικας και ως εκ τούτου το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να πείσει τους εκπροσώπους των δανειστών ότι η «τρύπα» στον Προϋπολογισμό μπορεί να κλείσει με την εφαρμογή των φορολογικών μέτρων που έχουν ήδη ψηφιστεί, ότι δηλαδή δεν απαιτούνται διορθωτικές παρεμβάσεις.

Σε κάθε περίπτωση είναι προφανές ότι η αρνητική συγκυρία των εσόδων δυσκολεύει και τους κυβερνητικούς χειρισμούς για τη φορολόγηση των ακινήτων ήτοι την ευνοϊκότερη αντιμετώπιση των μικροϊδιοκτητών και των αγροτεμαχίων.

Εχοντας τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού στα χέρια του, ο Γιάννης Στουρνάρας έδωσε οδηγίες για πίεση στους οφειλέτες του Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση έχουν ήδη ειδοποιηθεί για 4ήμερη σύσκεψη οι επικεφαλής των 36 μεγάλων εφοριών της Αττικής.

Σε δεύτερη φάση θα ενταθούν οι διασταυρώσεις- που έχουν ατονίσει- από τη Μονάδα Μεγάλων Οφειλετών, για τον εντοπισμό κινητής και ακίνητης περιουσίας.

Σε τρίτη φάση οι υπηρεσίες θα προχωρήσουν σε κατασχέσεις σε ακίνητα, ενοίκια, καταθέσεις, στο 25% μισθών- συντάξεων (ακατάσχετο έως 1.000 ευρώ) ακόμα και σε μικρούς οφειλέτες.

Σε τέταρτη φάση θα ασκηθούν ποινικές διώξεις σε όσους χρωστάνε πάνω από 5.000 ευρώ.

Στόχος, είναι η κάλυψη της μνημονιακής υποχρέωσης για είσπραξη 775 εκατομμυρίων ευρώ έως το τέλος Ιουνίου και 1,9 δισ ευρώ έως το τέλος του έτους

Πηγή:  iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ.ΑΡΙΣΤΙΠΠΟΣ:

ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΟΙΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ. Τι κορώνες είναι αυτές που πετάτε εσείς εκεί πέρα στο Υπουργείο Οικονομικών, μόνο ένας θεός ξέρει. Μάλλον σε άλλο πλανήτη ζείτε. Εδώ ο άλλος δεν έχει ψωμί να φάει, έτσι όπως τον καταντήσατε, θες να είναι σύννομος και στις δυσβάστακτες υποχρεώσεις που του φορτώσατε χωρίς τη θέλησή του. Και έχετε το θράσος, γιατί περί θράσους πρόκειται να μιλάτε για κατασχέσεις μισθών και συντάξεων, ποινικές διώξεις και άλλα τέτοια τραγελαφικά. Έχεις αντιληφθεί κ. Στουρνάρα ότι πρέπει να σύρεις όλο το Πανελλήνιο στο σκαμνί για να πληρωθούν οι υποχρεώσεις αυτές; Έχεις αντιληφθεί ότι αν ο καθένας από αυτούς δεν μασήσει και πει,  «χώστε με φυλακή, δεν έχω», πως δεν έχεις χώρους ούτε να τους φιλοξενήσεις, πόσο μάλλον να τους φυλακίσεις; Έχετε ρε ξυπνοπούλια, καταλάβει πως, όπως δημοσιεύσαμε χθες, οι καταθέσεις ενός εκάστου από το 81% του ελληνικού λαού είναι κατώτερες των 2.000 Ευρώ και οι υποχρεώσεις που τους έχετε φορτώσει ξεπερνούν κατά πολύ αυτό το νούμερο;  Ούτε για τα έξοδα κηδείας του, δεν έχει ο άλλος που λέει ο λόγος. Παρακαλάνε να μην αρρωστήσουν γιατί δεν μπορούν να πάνε στον γιατρό και εσύ μιλάς λες και βρίσκεσαι στις Βρυξέλλες και στα Παρίσια. Με ασκήσεις επί χάρτου ,πάρτε το απόφαση , δεν γίνεται δουλειά. Και όσο πιο γρήγορα αποφασίσετε, να αντιληφθείτε και να εφαρμόσετε, ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ την ΓΕΝΙΚΗ ΑΜΝΗΣΤΕΥΣΗ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ , τόσο πιο γρήγορα θα βγούμε από το τέλμα.

 

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s