Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!!!


Οι συνταξιούχοι «φαντάσματα» μας κόστισαν 5 δισ. ευρώ

Τελεσίγραφο σε όσους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ δεν έχουν απογραφεί. Δεν θα δοθεί άλλη παράταση. Ιστορίες για αγρίους στο ΙΚΑ, αποκάλυψαν οι έλεγχοι

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον το ξεκαθάρισμα των συντάξεων-μαϊμού, καθώς αποδεικνύεται ότι ο αριθμός όσων έπαιρναν συντάξεις, χωρίς να το δικαιούνται είναι πραγματικός.

Μέχρι στιγμής, έχουν ταυτοποιηθεί 46.000 περιπτώσεις, παράνομης είσπραξης, με τις απώλειες να αγγίζουν τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», τελευταίο εύρημα των ελέγχων είναι η περίπτωση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, όπου αναζητούνται περίπου 45.000 συνταξιούχοι.

Στον ΟΑΕΕ δόθηκε παράταση για την απογραφή, μέχρι και τις 04/01/2013 και δεν θα δοθεί άλλη παράταση.

Σε όσους δεν απογραφούν ο οργανισμός θα προχωρήσει σε άμεση αναστολή πληρωμών της σύνταξης του Φεβρουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο η ζημιά στο ΙΚΑ από τις παράνομες συντάξεις ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ, με τη διοίκηση του ιδρύματος να προτίθεται να προχωρήσει σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να εισπραχθούν εντόκως τα ποσά που δόθηκαν παράνομα.

Στο δημοσίευμα αναφέρονται ενδεικτικά τρία περιστατικά, που αποκάλυψαν οι έλεγχοι.

Ασφαλισμένος του ΙΚΑ πέθανε τον Ιούλιο του 1989 και τη σύνταξή του έπαιρναν η σύζυγος και τα παιδιά του. Η γυναίκα ξαναπαντρεύτηκε τον Αύγουστο του 1992, ωστόσο συνέχισε να παίρνει κανονικά τη σύνταξη χηρείας, με τη ζημιά για το ΙΚΑ να υπολογίζεται σε 37.500 ευρώ.

Σε άλλη περίπτωση ασφαλισμένη του ΙΚΑ, πέθανε τον Απρίλιο του 2005 και τη σύνταξή της εισέπραττε ο άνδρας της, ο οποίος ξαναπαντρεύτηκε τον Σεπτέμβριο του 2006. Το Ταμείο δεν ενημερώθηκε για το νέο γάμο με την απώλεια να ανέρχεται στα 12.747 ευρώ.

Τέλος ασφαλισμένη πέθανε το 2007, με τον σύζυγό της να παίρνει τη σύνταξή της, παρά το γεγονός ότι είχε ξαναπαντρευτεί το 2008.

Η απογραφή όλων των συνταξιούχων σε όλα τα ταμείο, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου και γίνεται για τελευταία φορά, καθώς στη συνέχεια θα τεθεί σε εφαρμογή το Πρόγραμμα Αριάδνη.

ΠΗΓΗ:

news247.gr

 

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s