Είσαι καπνιστής ;; Όχι για πολύ ακόμα.. Δες το χαράτσι που έρχεται


Να αντισταθμίσει την «μαύρη τρύπα» στη δημοσιονομική κατάσταση της Υγείας με επιπλέον φόρο δύο ευρώ σε…

κάθε πακέτο σκέφτεται το υπουργείο Yγείας σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών

Νέο φόρο στο κάπνισμα φαίνεται ότι ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει να μειώσει τον ΦΠΑ της εστίασης από 23% στο 13%. Η διαφορά του 10%, όμως σχεδιάζεται να επιβαρύνει τα καταστήματα εστίασης, όπου ο πελάτης μπορεί να καπνίσει.
Ωστόσο, επτά στους δέκα λένε ότι θα πλήρωναν δύο ευρώ «καπέλο» στην τιμή του πακέτου, εάν τα χρήματα επρόκειτο να διατεθούν στην υγεία.
Στόχος των συναρμόδιων υπουργείων είναι η είσπραξη ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, ποσού απαραίτητου για την βιωσιμότητα του ΕΟΠΥΥ.
Πάντως να σημειωθεί ότι οι καπνιστές φαίνεται να αντιμετωπίζουν θετικά το ενδεχόμενο καθιέρωσης νέου φόρου στα τσιγάρα.
Σε πανελλαδική έρευνα που έγινε τον Σεπτέμβριο από την Kapa Research για λογαριασμό της εθνικής επιτροπής για τον έλεγχο του καπνίσματος σε συνεργασία με το υπουργείο υγείας, στο ερώτημα αν συμφωνούν να μπει φόρος δυο ευρώ στο πακέτο των τσιγάρων το 64 % των καπνιστών απαντά θετικά, ενώ μόλις το 34% αρνητικά.

Στο ίδιο ερώτημα η συντριπτική πλειοψηφία των μη καπνιστών συμφωνεί, ενώ το 17% λέει «όχι»

ΠΗΓΗ:aniwthoi.net

ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ.ΑΡΙΣΤΙΠΠΟΣ: Όταν επί Αβραμόπουλου στοχοποιήθηκαν χωρίς προηγούμενο οι καπνιστές και αντιμετωπίστηκαν ως μιάσματα της Κοινωνίας ήταν καλά; Σε ποιον πουλάτε τέτοιες χαζομάρες; Όσο διαρκούσε το πογκρόμ ήταν καλά; Όταν οι καπνιστές έλεγαν πως συμβάλουν τα μέγιστα στην Οικονομία με την καταβολή τεραστίων ποσών σε φόρους δεν τους άκουγε κανένας. Ξαφνικά έγιναν θελκτικοί ΛΟΓΩ ΤΣΕΠΗΣ. Όλες οι μάσκες που συνόδευαν τους Υπουργούς από τον Αβραμόπουλο και εντεύθεν, αλλά και την ίδια την Κοινωνία, έπεσαν. ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΡΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΛΟΙ πως θα πρέπει να γίνουν συμβιωτικοί. ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ. Και κάτι τελευταίο. Τελικά πόσο έντιμο είναι να εμπορεύεσαι ΤΟΝ ΕΘΙΣΜΟ ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΕ ΦΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΟΥΣΙΕΣ, που προφανώς είναι ασθενής; Ας απαντήσουν οι Υπουργοί και το κομμάτι της Κοινωνίας που στρέφεται κατά αυτών.

 

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s