Εκτός νόμου βγαίνουν οι αρνητικές ειδήσεις!


Την απίστευτη πρόταση να επιβληθεί ένα ανώτατο όριο, 30% στις αρνητικές ειδήσεις που μπορούν να αναπαράγουν οι εφημερίδες έκανε ένας βουλευτής του μικρού φιλοκυβερνητικού κόμματος Δίκαιη Ρωσία. Έτσι αν η πρόταση προχωρήσει στη ρωσική Δούμα οι τηλεοπτικές ενημερωτικές εκπομπές, και όλος ο υπόλοιπος χώρος στις εφημερίδες και χρόνος στις εκπομπές θα καλύπτονται από ειδήσεις αποκλειστικά αισιόδοξες και ελπιδοφόρες. Η ιδέα του Ολεγκ Μικχέεβ ξάφνιασε ακόμη και τους επιτελείς της Ενωμένης Ρωσίας, του κόμματος του Βλαντίμιρ Πούτιν, οι οποίοι, παρότι εδώ και καιρό περιορίζουν με νομοθετήματα τις ατομικές ελευθερίες, δεν φαίνεται να είχαν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο.

Το απίστευτο είναι ότι η εν λόγω πρόταση τους ενθουσίασε και έτσι όχι μόνο την υιοθέτησαν την αλλά προχώρησαν και ένα βήμα παραπάνω εμπλουτίζοντάς την με διατάξεις ακόμη πιο περιοριστικές αναφορικά με την ελευθερία της πληροφόρησης.

Η πρόταση αποσκοπεί στη «σωτηρία της ψυχής του πληθυσμού» της χώρας και σύμφωνα με τα όσα προβλέπει σε τρεις αρνητικές ειδήσεις θα πρέπει να αντιστοιχούν επτά θετικές. Το «ποσοστό θλίψης» που μπορούν να ανεχτούν οι Ρώσοι ανέρχεται στο 30% του συνολικού αριθμού των ειδήσεων, αποφάσισαν οι πολιτικοί. Έτσι, έπειτα από μια φυσική καταστροφή, μια δολοφονία και μια πορεία διαμαρτυρίας απολυμένων εργατών, υποχρεωτικά θα πρέπει να μεταδοθούν ειδήσεις αισιόδοξες, όπως τα εγκαίνια μεγάλων έργων, και ανάλαφρες, όπως τα γενέθλια των διασημοτήτων.

Παράλληλα ο νόμος πρόκειται να επιβάλει και ολικές απαγορεύσεις συγκεκριμένων εικόνων και αναφορών αφού δεν θα παρουσιάζονται εικόνες από δυστυχήματα, φυσικές καταστροφές και τρομοκρατικά χτυπήματα. Απαγορευμένες θα είναι επίσης οι εικόνες και οι περιγραφές κακοποίησης ανθρώπων – φυσικά συμπεριλαμβανομένης της αστυνομικής βίας κατά διαδηλωτών.

ΠΗΓΗ: koolnews.gr

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s