Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!!


Οι λιωμένοι πάγοι το 2012 είχαν έκταση μεγαλύτερη από τις ΗΠΑ

https://i2.wp.com/i921.photobucket.com/albums/ad51/zastava1966/550_334_8185.jpg

Το 2012, οι πάγοι που έλιωσαν στηνΑρκτική είχαν επιφάνεια μεγαλύτερη από αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας (WMO).

Στην Αρκτική, η απώλεια πάγων από τον Μάριο μέχρι το Σεπτέμβριο ανήλθε σε 11,83 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα. Συγκριτικά, η συνολική έκταση των ΗΠΑ, μαζί με την πολιτεία της Αλάσκα, είναι λίγο περισσότερο από 9,8 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Η ετήσια έκθεση του WMO για το Κλίμα επικεντρώθηκε στο πρωτοφανές λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική και στα ακραία καιρικά φαινόμενα που καταγράφονται ολοένα και συχνότερα στον πλανήτη.

Σύμφωνα με τον WMO οι θαλάσσιοι πάγοι της Αρκτικής έφτασαν στο χαμηλότερο καταγεγραμμένο επίπεδό τους το 2012, παράλληλα με την καταγραφή πολύ υψηλών θερμοκρασιών στην περιοχή κατά το πρώτο δεκάμηνο του τρέχοντος έτους, το οποίο ήταν το ένατο θερμότερο από το 1850 (0,45 βαθμοί Κελσίου θερμότερο από το μέσο όρο των 14,2 βαθμών Κελσίου της περιόδου 1961-1990).

Η αύξηση των επίγειων και θαλάσσιων θερμοκρασιώνκαταγράφηκε μετά το τέλος του φαινομένου Λα Νίνια τον Απρίλιο του 2012.

Το λιώσιμο των πάγων της Αρκτικής συνδυάστηκε με εκτεταμένες ξηρασίες στις ηπειρωτικές ΗΠΑ το Σεπτέμβριο, περιοχές της δυτικής Σιβηρίας τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, αλλά και περιοχές των Βαλκανίων και της Μεσογείου κατά τους θερινούς μήνες.

Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα που λαμβάνει χώρα στη Ντόχα του Κατάρ.

ΠΗΓΗ:econews.gr

 

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s