Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!!


https://i0.wp.com/i921.photobucket.com/albums/ad51/zastava1966/syria26.jpg

Συρία: Ξεπέρασαν τους 41.000 οι νεκροί

Ξεπέρασαν τους 41.000 οι νεκροί στην Συρία, στην πλειονότητα τους πολίτες, μετά την εκδήλωση πριν από είκοσι μήνες του κινήματος αμφισβήτησης του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τουλάχιστον 28.762 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τις 15 Μαρτίου του 2011, διευκρίνισε η μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία περιλαμβάνει στους αμάχους τους πολίτες που πήραν τα όπλα κατά του κυβερνητικού στρατού.

Ο αριθμός των στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί ανέρχεται σε 10.323 και των αποστατών σε 1.402, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.

Σε αυτούς «θα πρέπει να προστεθούν 602 άνθρωποι που έχουν σκοτωθεί αλλά ακόμη δεν έχει καταστεί δυνατό να αναγνωριστούν», σύμφωνα με τον πρόεδρο του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν, ο οποίος διευκρίνισε ότι μαζί με αυτούς ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 41.089.

Ωστόσο στον απολογισμό αυτόν δεν λαμβάνονται υπόψη οι χιλιάδες άνθρωποι που αγνοούνται μετά την σύλληψή τους, ούτε η πλειονότητα των νεκρών στους κόλπους των «Σαμπίχα», των φιλοκαθεστωτικών πολιτοφυλακών.

Ως τον Ιανουάριο θα ανέλθουν σε 700.000 οι Σύροι πρόσφυγες που θα έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους για να γλιτώσουν από τις μάχες, ανακοίνωσε παράλληλα σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια θεαματική αύξηση του αριθμού των προσφύγων, η οποία οφείλεται στο γεγονός ότι η σύγκρουση έχει φτάσει πλέον σε «τρομερά επίπεδα ωμότητας».

«Αναμένουμε να δούμε τον αριθμό των προσφύγων να φτάνει τους 700.000 ως τις αρχές του ερχόμενου έτους», δήλωσε ο Μπαν, προσθέτοντας ότι θα επισκεφθεί προσεχώς τους καταυλισμούς Σύρων προσφύγων στην Ιορδανία και την Τουρκία.

Ο Λάκνταρ Μπραχίμι, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, προειδοποίησε παράλληλα, μιλώντας σήμερα στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ότι η Συρία κινδυνεύει να μετατραπεί σε ένα «κράτος σε αποσύνθεση» και απηύθυνε έκκληση να γίνουν νέες διεθνείς προσπάθειες για να υπάρξει μια πολιτική λύση.

Ωστόσο ο ίδιος σημείωσε ότι οι πιθανότητες για τη διαπραγμάτευση μιας ρύθμισης με διάρκεια στη σύγκρουση στη Συρία είναι «πράγματι πολύ λίγες».

«Στην ίδια την Συρία δεν υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα στις διάφορες πλευρές», δήλωσε ο Μπραχίμι. «Ούτε το πρόβλημα δεν ορίζουν με τους ίδιους όρους», σημείωσε.

Χώρες που προηγουμένως υποστήριζαν μια πολιτική ρύθμιση στη Συρία, υιοθέτησαν μια εχθρική στάση έναντι του καθεστώτος στη Δαμασκό και τώρα υποστηρίζουν την ένοπλη αντιπολίτευση. Το γεγονός αυτό καθιστά πιο δύσκολο γι’ αυτούς να συμφωνήσουν σε ένα «εφαρμόσιμο ειρηνευτικό σχέδιο στο άμεσο μέλλον», κατέληξε.

Συγκρούσεις για το αεροδρόμιο της Δαμασκού

Παράλληλα, στα μέτωπα των συγκρούσεων στην Συρία, ακτιβιστές ανέφεραν ότι οι Σύροι αντάρτες πολεμούν σήμερα για να πάρουν τον έλεγχο του αεροδρομίου της Δαμασκού έπειτα από ημέρες που ακολουθούσαν την τακτική των επιθέσεων και της άμεσης αποχώρησης στην γύρω περιοχή.

«Θέλουμε να απελευθερώσουμε το αεροδρόμιο λόγω των αναφορών που έχουμε ότι πολιτικά αεροπλάνα που έρχονται εδώ μεταφέρουν όπλα για το καθεστώς», δήλωσε ο εκπρόσωπος των ανταρτών Μούσαμπ Αμπού Κιτάντα.

Οι σφοδρές μάχες που γίνονται κοντά στο αεροδρόμιο, οι οποίες ανάγκασαν πολλές ξένες αεροπορικές εταιρείες να αναστείλουν τις πτήσεις τους προς τη Δαμασκό, δείχνουν ότι οι Σύροι αντάρτες είναι τώρα καλύτερα εξοπλισμένοι και πιο οργανωμένοι, σύμφωνα με παρατηρητές.

Παράλληλα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι αεριωθούμενα των συριακών δυνάμεων βομβάρδισαν σήμερα στόχους των Σύρων ανταρτών κοντά στον δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο της Δαμασκού, στις περιοχές Ακράμπα και Μπαμπίλα, οι οποίες βρίσκονται στα νοτιοανατολικά περίχωρα της συριακής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, αλλά και την συριακή κρατική τηλεόραση, δύο εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο σκοτώθηκαν όταν ένα βλήμα έπληξε το λεωφορείο με το οποίο πήγαιναν στην δουλειά τους. Η τηλεόραση διευκρίνισε ότι οι δύο εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Μερικά βλήματα έχουν πέσει κοντά στο αεροδρόμιο, αλλά κανείς δεν έχει πλήξει απευθείας το αεροδρόμιο μέχρι στιγμής», σύμφωνα με τον επικεφαλής του παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν.

Ο ίδιος διευκρίνισε παράλληλα ότι ο δρόμος για το αεροδρόμιο είναι σήμερα ανοιχτός, αλλά έχει ελάχιστη κίνηση. Αργά χθες το βράδυ και οι συριακές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι ο δρόμος για το αεροδρόμιο είναι ασφαλής αφού, όπως πρόσθεσε, οι δυνάμεις ασφαλείας απομάκρυναν τους «τρομοκράτες».

Την ίδια ώρα για δεύτερη ημέρα σήμερα το Ίντερνετ και οι περισσότερες τηλεφωνικές γραμμές δεν λειτουργούν στη χώρα, στην χειρότερη διακοπή των επικοινωνιών στη Συρία από τότε που άρχισε το κίνημα αμφισβήτησης.

Στο μεταξύ και πάλι όσον αφορά το πεδίο των μαχών στη Συρία, πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου δήλωσε ότι 17 νεαροί σουνίτες από την Τρίπολη του Λιβάνου σκοτώθηκαν σήμερα στην συριακή πόλη Ταλ Κάλαχ, κοντά στα σύνορα με το Λίβανο, όπου πολεμούσαν στο πλευρό των Σύρων ανταρτών.

Η πηγή της λιβανικής ασφάλειας διευκρίνισε ότι «ενημερώθηκε για το θάνατο σήμερα 17 νεαρών οι οποίοι είχαν περάσει στην Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό των ανταρτών και οι οποίοι έπεσαν σε παγίδα στην επαρχία της Χομς (στην κεντρική Συρία) όπου σκοτώθηκαν όλοι».

Την ίδια ώρα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε ότι μια ομάδα αξιωματικών του συριακού στρατού, μεταξύ των οποίων δύο στρατηγοί, αυτομόλησε σήμερα στην Τουρκία.

Οι αξιωματικοί αυτοί βρίσκονταν μεταξύ ομάδας 46 Σύρων που έφτασαν στο Απαϊντίν, στα τουρκικά σύνορα με τη βορειοδυτική Συρία, διευκρίνισε το πρακτορείο.

Τέλος, οι δύο Αυστριακοί στρατιώτες της αποστολής του ΟΗΕ στα Υψώματα του Γκολάν οι οποίοι τραυματίστηκαν χθες στη Συρία διακομίστηκαν σήμερα με ισραηλινό στρατιωτικό ελικόπτερο σε νοσοκομείο του Ισραήλ στη Χάιφα για να λάβουν θεραπεία.

«Οι δύο στρατιώτες ηλικίας περίπου 20 ετών φέρουν τραύματα από σφαίρες. Ο ένας έχει τραυματιστεί στο στήθος και ο άλλος στο χέρι», δήλωσε ο Νταβίντ Ράτνερ, εκπρόσωπος του νοσοκομείου στη Χάιφα στο οποίο διακομίστηκαν, διευκρινίζοντας ότι η κατάστασή τους δεν είναι σοβαρή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s