Ρυθμίστε σε 48 δόσεις τα χρέη σας προς την Εφορία


Νέες ευνοϊκότερες ρυθμίσεις θα μπορούν να εκμεταλλευτούν οι πολίτες προκειμένου να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο.

Όπως προανήγγειλε από χθες ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης η νέα ρύθμιση θα δίνει στους φορολογούμενους την δυνατότητα να πληρώσουν τα χρέη τους προς την Eφορία σε περισσότερες δόσεις έως και 48 αλλά και μικρότερες ακόμη και της τάξεως των 80-100 ευρώ τον μήνα.

Σύμφωνα με τον υπουργό υπάρχει μάλιστα περαιτέρω δυνατότητα για βελτίωση του υφισταμένου καθεστώτος δόσεων, χωρίς όμως να ανατραπεί η διαδικασία που προβλέπεται στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ).

Το προωθούμενο σχέδιο προβλέπει την εξόφληση σε 36 δόσεις από την πρώτη αίτηση ρύθμισης και μπορεί να φτάσει τις 48 δόσεις, εάν ο φορολογούμενος δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

Με το υφιστάμενο σύστημα, οι εφορίες έδιναν τη δυνατότητα εξόφλησης των χρεών σε 15 δόσεις κατά μέσο όρο. Οι οφειλέτες μπορούν να ζητήσουν επανεξέταση εφόσον δεν κατορθώσουν να αποπληρώσουν τα χρέη. Στην περίπτωση αυτή υποβάλλουν νέα αίτηση και εφόσον εγκριθεί οι δόσεις μπορούν να φθάσουν τις 48.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία έχουν πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας, καθώς ολοένα και περισσότεροι φορολογούμενοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Ετσι, τα χρέη αυξάνονται φέτος με ρυθμό ένα δισεκατομμυρίου ευρώ τον μήνα.

ΠΗΓΗ: pkool.gr

ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ.ΑΡΙΣΤΙΠΠΟΣ: 

Εδώ πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ούτε γάλα στα παιδιά τους ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ, νομίζουν κάποιοι ότι τους κάνουν και χάρη επειδή τους κατέστησαν αναξιοπρεπείς; Ή έχουν την αίσθηση, οι φωστήρες του Υπουργείου, ότι αν ο άλλος δεν έχει ψωμί να φάει, θα πάει να πληρώσει την Εφορία; Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος. Γνωστό ρητό και αλάνθαστο. Γιαυτό κοιτάξτε να φέρετε μια σωστή ρύθμιση. Αφήστε τις κλειστές δόσεις , και τις, με χρονικά ορόσημα, ημερομηνίες. Ανοικτή ρύθμιση πλέον απαιτείται με δυνατότητα ευελιξίας της ρυθμίσεως είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω. Και κάτι εξίσου σημαντικό: ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ ΤΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΥΠΕΡΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΟΦΕΙΛΗΣ ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑ  π.χ., 1.000 Ευρώ αυτή (η οφειλή) με την προσαύξηση πάει στα 2.200. Εδώ δεν έχει να σας δώσει τα χίλια θα βρει να σας δώσει τα 2,5 χιλιάρικα περίπου; ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΧΡΕΗ, ΚΑΙ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΔΟΚΟΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ πιο αργά και από το αργά.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s