Απάτη με τα καυσόξυλα – Τι πρέπει να κάνετε


Πολλοί Έλληνες που επιχείρησαν να προμηθευτούν καύσιμη ύλη για τον χειμώνα μέσω Διαδικτύου από την Κεντρική Ευρώπη έχουν πέσει θύματα απάτης. Δείτε τι πρέπει να προσέξετε πριν κάνετε οποιαδήποτε αγορά.

Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποίησε ο εμπορικός σύμβουλος της πρεσβείας της Ουγγαρίας στην Ελλάδα, Ζόλταν Σάμπο (Zoltan Szabo), τον τελευταίο μήνα -από τις αρχές Οκτωβρίου- κατεγράφησαν πολλές περιπτώσεις απάτης σε βάρος ατόμων, που επιχείρησαν να αγοράσουν καυσόξυλα και πέλλετ ή να βρουν επιχειρηματικούς εταίρους στον κλάδο, μέσω Διαδικτύου.

Σύμφωνα με τον κ.Σάμπο, οι επιτήδειοι προέρχονται, όπως διαπιστώθηκε, κυρίως από αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ παρουσιάζονται ως ιδιοκτήτες ουγγρικών εταιρειών, χωρίς φυσικά να είναι, ζητώντας μάλιστα προπληρωμή για τα καυσόξυλα και τα πέλλετ που υποτίθεται ότι θα διαθέσουν στον αγοραστή! Οι αγοραστές, αδυνατώντας να ελέγξουν την αξιοπιστία των «εταίρων» τους, βρίσκονται τελικά χωρίς ξύλα και, φυσικά, με λιγότερα χρήματα.

Για ν΄ αποφευχθούν αντίστοιχα φαινόμενα στο μέλλον, οι υποψήφιοι αγοραστές και οι επιχειρηματίες, που ενδιαφέρονται για καυσόξυλα και πέλλετ, «καλό είναι να ελέγχουν με την πρεσβεία την αξιοπιστία του εταίρου τους», όπως προειδοποίησε ο κ. Σάμπο, μιλώντας από το βήμα εκδήλωσης του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης για τις οικονομίες των κρατών-μελών της ομάδας Βίσενγκραντ.

ΠΗΓΗ: pkool.gr

 

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s