Τα Παραμύθια του Ουρανού 2: Νέα ψηφιακή παράσταση για παιδιά στο Πλανητάριο


Με τρεις παραστάσεις (ώρες: 18:30, 19:30 και 20:30, τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου υποδέχεται στην Ελλάδα μια νέα παιδική παράσταση με τίτλο «Τα Παραμύθια του Ουρανού 2», που θα προβάλλεται μέχρι τον Ιανουάριο του 2013, για παιδιά άνω των 5 ετών.

Τα δελτία εισόδου για τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου, που είναι απαραίτητα για την είσοδο, θα διανέμονται από τις 17:30 της ίδιας ημέρας (και έως εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων) από το ταμείο του Πλανηταρίου.

Λίγα λόγια για την Παράσταση
Το Ίδρυμα Ευγενίδου συνεχίζει για άλλη μια χρονιά να προγραμματίζει ειδικές ψηφιακές παραστάσεις για μικρά παιδιά άνω των 5 ετών, ώστε να καλωσορίσει τα παιδιά για πρώτη φορά μέσα στον τεράστιο εντυπωσιακό Θόλο και να μαγέψει την καρδιά και τις αισθήσεις τους.
Μετά τον Μικρό Πρίγκιπα και το Τρένο της Φαντασίας, το Πλανητάριο εντάσσει στο πρόγραμμά του την εντυπωσιακή ψηφιακή παράσταση από την μακρινή Ιαπωνία, με τίτλο «Τα Παραμύθια του Ουρανού 2», προβολές της οποίας θα ξεκινήσουν από την 1η Οκτωβρίου 2012.

Πρόκειται για μια παράσταση γεμάτη ευαισθησία, υπέροχα χρώματα και εικόνες, ιδανική για να έρθουμε -μικροί και μεγάλοι- «πιο κοντά» στον πανέμορφο νυκτερινό ουρανό που μας περιβάλλει, ακούγοντας τις εξαιρετικές ιστορίες με τις οποίες οι αρχαίοι Έλληνες έντυσαν τους αστερισμούς του.

Τα «Παραμύθια του Ουρανού 2» οπτικοποιούν με τρόπο εντυπωσιακό τις ιστορίες που βρίσκουμε στις «Μεταμορφώσεις» του Ησιόδου και του Οβιδίου για τις «Εποχές της Ανθρωπότητας», με τη βοήθεια των άστρων και των αστερισμών. Οι ιστορίες αυτές πέρασαν μέσα στον χρόνο και από γενιά σε γενιά έφτασαν ως εμάς σαν ευχάριστα παραμύθια, αφού κάθε αφηγητής τις πλαισίωνε με τα δικά του λεκτικά και περιγραφικά στολίδια.

Από την αρχαιότητα ακόμη οι παρατηρητές του ουρανού προσπάθησαν, άλλωστε, με κάθε τρόπο να δώσουν μια πιο οργανωμένη μορφή στο χάος των άστρων, με αποτέλεσμα τη γέννηση των αστερισμών. Τις καθάριες νύχτες, οι παλιές ιστορίες που συνδέουν τον άνθρωπο με τους αστερισμούς  αναγεννιούνται, αφού κάθε αστερισμός έχει τη δική του ιστορία. Σε έναν τέτοιο νυχτερινό ουρανό μάς ταξιδεύει ο δημιουργός της παράστασης, για να παρακολουθήσουμε ιστορίες που συνδέουν τον άνθρωπο με τα άστρα. Πρόκειται για μια εξαιρετική προσέγγιση για παιδιά, η οποία ξεκινά με μια εισαγωγή στους Αστερισμούς, στις κινήσεις του Ηλίου και των Πλανητών, και φτάνει ως την ιστορία της Αρχαίας Θεάς της Δικαιοσύνης και τους αστερισμούς του Ζυγού, με τους οποίους συνδέεται.

Η παράσταση αυτή από τη μακρινή Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, έχει ως δημιουργό της τον Κagaya, έναν «ψηφιακό» καλλιτέχνη που είναι διάσημος στην Ιαπωνία. Γεννημένος το 1968, έχει δημιουργήσει έργα τέχνης με θέμα το Σύμπαν, έργα που περιλαμβάνουν κυρίως γραφικά και ψηφιακές εκτυπώσεις, εικόνες για βιβλία και περιοδικά που αφορούν σε αστρονομικά θέματα. Το «Τρένο της Φαντασίας» ήταν η πρώτη παράστασή του που φιλοξενήθηκε στο Πλανητάριο το 2010, με τεράστια επιτυχία. «Τα παραμύθια του Ουρανού 2» είναι η δεύτερη παράσταση για παιδιά που υπογράφει στην Ελλάδα.

Η παράσταση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα του Πλανηταρίου, με προβολές κάθε Σάββατο και Κυριακή από 6 Οκτωβρίου 2012 έως και τον Ιανουάριο του 2013.

Τιμές εισιτηρίων: Ενήλικες 6 Ευρώ, παιδιά 4 Ευρώ

Διεύθυνση
Λ. Συγγρού 387 – 175 64 Π.Φάληρο

Τηλέφωνο
210 9469600

ΠΗΓΗ: monopoli.gr

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s