Hell on Wheels-New tv series on AMC


Το Hell on Wheels είναι μια καινούργια αμερικανική δραματική τηλεοπτική σειρά, τύπου γουέστερν που ξεκίνησε να προβάλλεται από την Κυριακή 6.11.2011 στις ΗΠΑ και στον Καναδά από το πολύ γνωστό καλωδιακό τηλεοπτικό δίκτυο AMC που έχει δώσει πολλές πετυχημένες ποιοτικές σειρές όπως το Βreaking Βad ή το Walking Dead. Δημιουργοί και παραγωγοί της είναι οι Joe και Tony Gayton. Το σχεδιασμό της σειράς έχει αναλάβει η Endemol USA κάτω από την καθοδήγηση του εκτελεστικού αντιπροέδρου υπεύθυνου προγράμματος Jeremy Gold και την παραγωγή της υπογράφουν οι εταιρείες Entertainment One και Nomadic Pictures.
Η σειρά χρονολογικά τοποθετείται λίγο μετά το 1860 στις ΗΠΑ , για την ακρίβεια το 1865 και μετά τη λήξη του Εμφυλίου Πολέμου. Πρωταγωνιστής είναι ένας πρώην στρατιώτης των Νοτίων ο Cullen Bohannon (Anson Mount), ο οποίος έχει βάλει ως μοναδικό στόχο της ζωής του, να εκδικηθεί τον θάνατο της γυναίκας του, για τον οποίο θάνατο , υπεύθυνοι είναι μια ομάδα Βορείων στρατιωτών. Γιαυτό το λόγο θα αρχίσει μια περιπλάνηση σε διαφορετικά μέρη προκειμένου να ανακαλύψει τους δράστες που στο μεταξύ έχουν στελεχώσει διάφορα πόστα στον πολιτικό και κοινωνικό ιστό της χώρας. Μετά την δολοφονία του πρώτου από αυτούς μέσα στο εξομολογητήριο μιας Εκκλησίας κατά τη διάρκεια της εξομολογήσεως ο Bohannon θα ταξιδέψει προς στη Άγρια Δύση με κατεύθυνση την άσημη πόλη Hell on Wheels της Νεμπράσκα(η οποία είναι ουσιαστικά το μετακινούμενο καραβάνι κατασκευής του σιδηρόδρομου), η οποία αποτελεί όμως κομβικό σημείο για την ανάπτυξη του First Transcontinental Railroad, του σιδηροδρομικού θαύματος με το οποίο η Δύση έπαψε να είναι άγνωστος τόπος. Εκεί λοιπόν αρχικά θα πιάσει δουλειά ως επιστάτης συνεργείου του σιδηροδρόμου προσπαθώντας να προσεγγίσει κάποιους από τους δράστες. Ταυτόχρονα όμως στην περιοχή βρίσκεται και ο βασικός επιχειρηματίας και εμπνευστής του μεγαλόπνοου σχεδίου της κατασκευής του σιδηροδρόμου , ο Thomas «Doc» Durant (Colm Meaney), ο οποίος πιστεύει ότι είναι η χρυσή ευκαιρία της ζωής του το συγκεκριμένο έργο, για το οποίο είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα. Η κατάσταση θα αρχίσει να περιπλέκεται και από την παρουσία των Ινδιάνων Σεγιέν, οι οποίοι πιστεύουν πως οι «λευκοί» εισβάλλουν σε δικά τους ιερά εδάφη με αποτέλεσμα αρχικά να επιτεθούν στην ομάδα των μηχανικών και σχεδιαστών του σιδηροδρόμου δολοφονώντας τους περισσότερους από αυτούς σε μία ανεξέλεγκτη χρήση ωμής βίας από την οποία γλυτώνει μόνο μια γυναίκα, η Lily Bell (Dominique McElligott) σύζυγος ενός εκ των μηχανικών. Από όλο τον καμβά του στόρυ δεν απουσιάζουν και οι παρουσίες των πρώην σκλάβων που σε ένα τέτοιο συνδυαστικό περιβάλλον θα συνθέσουν ένα εκρηκτικό μείγμα αντιθέσεων και καταστάσεων με απρόβλεπτα αποτελέσματα για όλους. Να ήταν μόνο βέβαια αυτά καλά θα λέγαμε αλλά στην όλη δράση έρχεται να προστεθεί και ένας ιερωμένος τυφλά προσηλωμένος στα ιδανικά του.
Η σειρά έχει γυριστεί στον Καναδά στις περιοχές του Κάλγκαρι και της Αλμπέρτα. Το AMC είχε παραγγείλει αρχικώς δέκα επεισόδια τα οποία γυρίστηκαν κανονικά αλλά το τηλεοπτικό πρόγραμμα του σταθμού έχει προγραμματισμένα τα επτά από αυτά. Τα γυρίσματα κράτησαν ένα χρόνο περίπου, και μάλιστα το χαρακτηριστικό τους είναι πως δεν πραγματοποιήθηκαν σε στούντιο αλλά είναι εξ ολοκλήρου εκ βάθρων στημένα σε εξωτερικές περιοχές. Αυτό από μόνο του ίσως να μην έλεγε τίποτα αλλά επιδρά καταλυτικά τόσο στην εικόνα που θα πρέπει να σημειώσω ότι είναι εξαιρετική (πολύ καλή ποιότητα φωτογραφίας) όσο και στην αληθοφάνεια της σειράς. Τα απέραντα τοπία της Αμερικής έχουν τον πρώτο λόγο ανεβάζοντας τα στάνταρς της παραγωγής σε υφηλά επίπεδα καθιστώντας την εφάμιλλα ποιοτική με άλλα προγράμματα του AMC. Το πρόγραμμα κατά την πρώτη μέρα προβολής του, την περασμένη Κυριακή είχε να ανταγωνιστεί σωρεία άλλων δημοφιλών προγραμμάτων, όπως τα ‘The Walking Dead,’ ‘Boardwalk Empire,’ ‘Homeland,’ ‘Dexter’ και απέσπασε περίπου 4,36 εκατομμύρια θεατές στις ΗΠΑ , νούμερο ιδιαίτερα καλό για καλωδιακό κανάλι και είδος σειράς (γουέστερν). Το πρώτο επεισόδιο απέσπασε θετικές κριτικές που κυμαίνονται πάνω από το 8,5/10.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

  • Producer(s)
  • Paul Kurta
  • Chad Oakes
  • Mike Frislev
  • (associate producers)
  • Jordan Feiner
  • Keri Young
Editor(s) Skip McDonald
Location(s) Alberta, Canada
Cinematography Elliot Davis
Running time 43 minutes

Original channel AMC

Picture format
NTSC
(480i)

HDTV 1080i
Original airing November 6, 2011

PHOTOS GALLERY

VIDEOS:

ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

 

 

 

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s